عنوان مقاله: تحلیل گفتمان صدا در رادیو جوان 
 
پژوهشگر: دکتر مهران داور 
محل ارائه مقاله: ششمین اجلاس جهانی صدا- صدا و سیما
ثبت: شماره ۱۳۵ نشریه مقالات اجلاس جهانی صدا، ۱۳۹۸، ص. ۱۴۰
 
چکیده:
رادیو به عنوان رسانه‌ای شنیداری، به دلیل در دسترس بودن، تمرکز بر شنیدن و قابلیت حمل آن بیش از سایر وسایل ارتباط جمعی مورد توجه عام و خاص می‌باشد. مهمترین عامل ارتباط‌دهنده‌ی رادیو با جامعه و مخاطبان آن، چیزی نیست جز زبان. زبان با دستور زبان، واژگان کاربردی آن و با علم زبان‌شناسی برای ایجاد رابطه بین رادیو و مردم درهم آمیخته است. زبان، اولین وسیله برای هر نوع گفتمانی محسوب می‌گردد. در جوامع پیشرفته‌ی امروزی، گفتمان به هر عنوانی که صورت بگیرد اهمیت حیاتی دارد؛ چه گفتمان‌های ساده عامیانه روزانه با مردم در سطح جامعه و چه گفتمان‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف ادبی، علمی، ی و غیره. گفتمان صحیح، فنی است که اشخاص مسلط به آن را از گرفتاری‌ها و ناآرامی‌های حاصل از ارتباطات اجتماعی می‌رهاند و عامل جذابیت گوینده در نزد مخاطب می‌گردد. 
تحلیل گفتمان در متون رادیویی، اگر نقشمند باشد و بر اصول نظام‌مندی همچون رویکرد هایدی بنیان نهاده‌شده‌باشد، می‌تواند نقش اصلی خود که ایجاد روابط بینافردی با جامعه است را به بهترین وجه ایفا نماید. این مقاله به نقش تحلیل گفتمان و کاربرد فرانقش‌های زبانی در سنجش عملکرد رادیو جوان» صدای جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نمونه‌‌ای بهینه‌ساخت در میان سایر رادیو‌ها می‌پردازد.
 
کلیدواژه‌ها: تحلیل گفتمان، متون رادیویی، نقش‌گرایی، فرانقش‌ بینافردی، رادیو جوان

نقد کتاب «چگونه رنج بکشیم»

نقد رمان «سلاخ‌خانه‌ی شماره‌ی پنج»

تحلیل گفتمان رادیویی

گفتمان ,تحلیل ,رادیو ,  ,جامعه ,مقاله ,تحلیل گفتمان ,جامعه و ,متون رادیویی، ,با جامعه ,به عنوان

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ما مَردم ( We are people ) فآخته تعمیر پکیج سرویس پکیج ایران رادیاتور بوتان افتتاح انواع حساب درتمامی بانکهای دولتی وخصوصی حکیمانه آگهی رایگان بسم الله الرحمن الرحیم سعید عزتی حبر